Rinoplasti, yüzün oran ve odak noktasını oluşturan burun bölgesine, oran ve simetri temel koşulu üzerinden gerçekleştirilen burun estetiği uygulamalarıdır. Rinoplasti uygulamasıyla, burun yapısı cerrahi olarak gerçekleştirilen bir girişimle yeniden yapılandırılmaktadır.
Rinoplasti uygulaması ile;
Rinoplasti, burun yapısından işlevsel, fiziksel ya da estetik olarak memnun olmayan kişilere, şikayetler ve detaylı değerlendirmeler doğrultusunda uygulanan yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Rinoplasti, yüzün odak noktasına yönelik bir işlem olması bakımından, dikkat ve özen gerektiren önemli bir cerrahi operasyondur. Mutsuz olunan ya da çeşitli şikayetlere sebep olan burun formları, kişinin yüz yapısına uygun şekilde gerçekleştirilen değişikliklerle yeniden şekillendirilebilmektedir.
Yüzün oran odağını oluşturan burun, aynı zamanda pek çok fonksiyona sahip bir işleyişe sahiptir. Rinoplasti, burun estetik görüntüsü açısından önem taşıdığı kadar fonksiyonel işlevlerini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmesi için, burun temel anatomik yapısının korunması açısından da önemli ve hassas bir noktaya sahiptir.
Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organdır. Kılcal damarların ve anatomik olarak hassas kıkırdak dokuların oluşturduğu burun yapısı, uygulanacak rinoplasti işlemi öncesi dikkat edilmesi gereken belli başlı hassas noktalara sahiptir.
Rinoplasti öncesi, uzman doktorun gerçekleştirdiği ilgili tetkik ve detaylı değerlendirmeler doğrultusunda, ilgili kişiyle kritikler gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kişinin şikayet ve beklentileri, doktorun uzmanlığı ve detaylı değerlendirmeleriyle birleştirilerek ele alınmalıdır. Böylece etkili ve başarılı bir uygulama gerçekleştirilme olasılığının artması sağlanmaktadır. Rinoplasti öncesi gerçekleştirilen etkili ve detaylı kritiklerle birlikte, kişinin dikkat etmesi gereken belli başlı unsurlar da belirlenmektedir.
Rinoplasti sırasında ve sonrasında, bulantı, kusma ve bu durumlara bağlı olarak gelişebilecek istenmeyen durumlardan kaçınmak amacıyla, ameliyat saatinden 8 saat önce katı ve su da dahil olmak üzere sıvı gıdaların tüketimi kesilmelidir.
Rinoplasti işlemi öncesi 8 saatten fazla aç kalınması, kan şekerinin düşmesine ve vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Bu durum mide salgılarının birikmesine, bulantı ve kusmaların artmasına sebep olmaktadır. Bu açıdan, ameliyat öncesi açlık durumunun dengeli şekilde ayarlanması oldukça önemlidir.
Rinoplasti hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız eğer ki; İlgili linke tıklayınız.
İlgili link: https://www.dryusufcan.com/rinoplasti-istanbul