Burun, yüzün orta simetrisini oluşturan ve bu sebeple oldukça dikkat çeken bir odak noktasıdır. İnsanlar iletişim kurarken, en dikkatli ve en sık olarak yüz bölgesine odaklanmaktadır. İletişimin temel bölgesi olan yüzün odak noktası olan burun, hem aynaya baktığımız zaman kendi görüntümüzde hem de kurulan iletişim ilişkilerinde oldukça dikkat çeken niteliktedir. Orta simetri ve odak noktası olması bakımından burun, sıklıkla estetik kaygılara, fiziksel şikayetlere ve fonksiyonel sorunlara sebep olabilmektedir.
Revizyon burun ameliyatı, burun yapısı ve estetik görüntüsüyle ilgili söz konusu olan kaygılar sonucu gerçekleştirilen burun estetiği işlemlerinden sonra, gerekli görülen ya da gereklilik arz eden işlemler olarak karşımıza çıkmaktadır.Revizyon Burun Ameliyatı Nedir?
Burun estetiği belli başlı şikayetler ve estetik kaygılar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Burun estetiği gerçekleştirilmesine rağmen sorunların geçmemesi ya da istenilmeyen sonuçlar oluşması durumunda, ikincil bir işlem olarak revizyon burun ameliyatı uygulaması gerekli olabilmektedir.
Hastalarda, yeni oluşturulan burun şeklinden ya da solunum sıkıntısından kaynaklı olarak, çeşitli sıkıntılar meydana gelebilmektedir. Bazı durumlarda ise, hasta yeni oluşturulan burun şeklinden memnun kalmayarak, üzerinde belli başlı değişimler gerçekleştirilmesini talep edebilmektedir. Bu noktada burun estetiğinin kişiye özel gerçekleştirilen bir estetik operasyon olmasının etkisi söz konusudur. Estetik burun ameliyatları, kişiye özel ve hastanın memnuniyeti ölçüsünde başarı sağlanabilen uygulamalardır.
Revizyon burun ameliyatı, aslında hem hasta açısından hem doktor açısından daha zor koşullarda ilerleyen hem de daha titizlikle yapılması gereken bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Cerrahın hastayı rahatlatması, titizlikle değerlendirmeler gerçekleştirerek gerekli bilgilendirmeyi ayrıntılı şekilde yapması ve revizyon ameliyatıyla birlikte, sorunların başarılı şekilde giderilmesini sağlaması gerekmektedir.
Revizyon burun ameliyatı, cerrahın hastada yeniden güven kaybı yaşanmaması temeline dayanmakta ve bu doğrultuda başarılı şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Revizyon burun ameliyatının bir gereklilik olarak ortaya çıkma sebeplerinin bir kısmı cerrahi hatalara bağlı olarak, bir kısmı hastaya ait hatalardan kaynaklı olarak, bir kısmı ise öngörülemeyen birtakım durumlar sonucunda oluşmaktadır. Sebepleri bir kenara bırakılırsa, revizyon burun ameliyatı ihtiyacının ortaya çıkma sebeplerini şu şekilde sıralayabilmekteyiz,
Estetik burun ameliyatı sonrası, istenilmeyen ya da memnun kalınmayan bir sonuç oluşması ve ikincil bir işlemin bir gereklilik oluşturması durumunda, revizyon burun ameliyatının gerçekleştirilmesi bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır.
Burunda meydana gelen sorun, fazla alınmış ya da kaybedilmiş dokular olabilmekte ya da asimetri, solunum sıkıntısı gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.
İlk cerrahi müdahale sonrasında, burunda kaybedilen ya da fazla alınan dokular sebebiyle oluşan sorunlar, vücudun çeşitli bölgelerinden onarım amacıyla kemik ve kıkırdak alınmasıyla tedavi edilebilmektedir. Burun iskeleti kıkırdak ve kemikten oluşan bir yapıya sahiptir, bu sebeple ana iskeletin sağlam bir doku ile desteklenmesi gerekmektedir. Basit vakalarda, kulak bölgesinden alınan kıkırdak doku ile eksiklikler giderilebilmektedir. İleri derece vakalarda ise, kaburga kıkırdağı, hatta bazı durumlarda kaburga kıkırdak ve kemiği onarım için kullanılabilmektedir. Saç derisinden alınan temporal kas fasyası da bu işleme eklenebilmektedir.
Estetik burun ameliyatları sonrası oluşan asimetrilerde, burun iskeleti tekrar açılarak gerekli şekillendirmeler yapılabilmekte, düşük burun uçları yukarı taşınarak ideal yerleri tespit edilebilmektedir.
Solunum problemi oluşan estetik burun ameliyatlarında genellikle, zaten mevcut olan solunum sıkıntısı gözden kaçırılarak Rinoplasti sonrasında belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. Revizyon burun ameliyatlarıyla, burunda söz konusu olan solunum sorunları tedavi edilebilmektedir.
Vücudumuzda bulunan tüm dokular için geçerli bir durum olarak iyileşme mekanizmasından bahsedebilmekteyiz. Cerrahi müdahaleye maruz kalmış olan vücut dokularının iyileşmesi ve eski sağlıklı yapılarına tekrar dönebilmeleri için belli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu durum iyileşme mekanizmasının bir gerekliliği olarak ortaya çıkmaktadır.
Estetik burun ameliyatları sonrası, ilgili dokularda kaçınılmaz olarak belli oranlarda hasarlar meydana gelmekte ve bu hasarların iyileşmesi için, iyileşme mekanizmasının gerekliliği olarak belli bir süre geçmesi gerekmektedir. Bu dönüşüm ve iyileşme sürecinde, revizyon uygulanmaması gerekmektedir.
Estetik burun ameliyatları sonrası, cerrahi müdahaleye maruz kalan dokuların kendi orijinal yumuşaklığına ve sağlıklı yapısına dönmesi için ilk ameliyat sonrası en az 9 ay, hatta mümkünse 1 yıl geçmesi gerekmektedir. İlk cerrahi müdahale sonrasında, ortalama bir yıla yakın bir süreç içerisinde dokularda gerekli dönüşüm sağlanmış olmaktadır. Bu dönüşüm sürecinde hiçbir revizyon müdahalenin gerçekleştirilmemesi gerekmektedir.
Estetik Burun Ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.
İlgili link: https://www.dryusufcan.com/estetik-burun-ameliyati