Uyku Apnesi Tedavisi

Uyku apnesi tedavisi günümüzde konservatif (cerrahi dışı) ve cerrahi yöntemler ile uygulanabilmektedir. Uyku apnesi problemi kişide; yorgunluk, gün içi uykululuk hali, konsantrasyon bozukluğu ve iktidarsızlık problemlerine yol açabilmektedir. Bununla birlikte tedavi edilmeyen uyku apnesi problemi uzun süreçte çeşitli kalp rahatsızlıklarına da neden olabilmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunda uyku apnesi problemi trafik kazalarına da neden olabildiği tespit edilmiştir. Peki herkesin duyduğu ancak tam olarak ne anlama geldiğini bilmediği uyku apnesi nedir?

Uyku apnesi; uyku sırasında solunumun 10 saniyenin üzerinde durması olarak açıklanmakla birlikte bazı hastalarda bir gecede birden fazla kez gerçekleşebilmektedir. Solunumun durması, vücudun ihtiyaç duyduğu oksijenin karşılanamaması anlamına gelmektedir. Bunun sonucunda da fiziksel olarak olumsuz etkiler açığa çıkmaktadır.

Uyku Apnesi İlaç Tedavisi

Uyku apnesi ilaç tedavisi ile iyileştirilebilmektedir. Ancak kesin tedavi yönteminin ilaç tedavisi olmadığı unutulmamalıdır. Öncelikle uyku apnesine neden olan faktörlerin belirlenmesi ve tedavi planlamasının söz konusu faktörlere göre uygulanması gerekmektedir. Uyku apnesinin nedenleri aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • Burun ve boğaz bölgesinde anatomik problemler
  • Alkol tüketimi
  • Çeşitli uyku ilaçlarının kullanımı
  • Obezite ya da ideal kilonun üzerinde olma
  • Yanlış uyku pozisyonu

Uyku apnesi problemi genellikle yetişkin erkeklerde açığa çıkmaktadır. Gırtlak bölgesindeki ve damaktaki yumuşak dokunun gevşemesi ile hava akımının engellenmesi sebebi ile oluşan uyku apnesi probleminde ilaçla tedavi yöntemine başvurulmaktadır.

Uyku Apnesi Bitkisel Tedavisi

Uyku apnesi bitkisel tedavisi ile iyileştirilebilen bir hastalıktır. Ancak tıpkı ilaçla tedavi yönteminde olduğu gibi bitkisel tedavi yönteminin de kesin tedavi yöntemi olmadığı unutulmamalıdır.

Uyku apnesinde bitkisel çözüm olarak birtakım içecekler hazırlanabilmektedir. Bu içecekler gırtlaktaki hava akımını rahatlatıcı niteliktedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Botox

Botox, Clostridium Botulinum adı verilen bakteriden elde edilen bir nörotoksin olup, laboratuvar koşullarında uygulanan işlemler sonucu, estetik tıp alanında yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme tedavilerinde kullanılan bir ekzotoksindir. 

Devamını Oku
Horlama ve Uyku Apnesi

Horlama, üst solunum yolunda meydana gelen engellenme ya da daralmaya bağlı olarak ortaya çıkan sesli uyuma şeklidir. Horlama ve uyku apnesi yaşam kalitesinin düşmesine neden olan önemli bir kulak burun boğaz sorunudur. Genellikle yetişkinlerde ya

Devamını Oku
Çene Ucu Estetiği

Yüz yapısı profilden değerlendirildiği zaman, çene ucu ile burun arasında bir oran dengesi olduğu gözlemlenebilmektedir.

Devamını Oku