Rinoplasti Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Rinoplasti
Rinoplasti, yüzün oran ve odak noktasını oluşturan burun bölgesine, oran ve simetri temel koşulu üzerinden gerçekleştirilen burun estetiği uygulamalarıdır. Rinoplasti uygulamasıyla, burun yapısı cerrahi olarak gerçekleştirilen bir girişimle yeniden yapılandırılmaktadır.
[quick-content]
Rinoplasti uygulaması ile;
- Burun boyutu üzerinde değişim yapılabilmekte, burun küçültülebilmekte ya da çok küçük olması halinde büyütülebilmektedir.
- Burun köprüsünün şekli değiştirilebilmektedir.
- Burun etleri küçültülebilmektedir.
- Burun ve üst dudak açısı en uygun şekilde düzenlenebilmektedir.
- Burun delikleri daraltılabilmektedir.
- Burundaki devisyonlar ya da tıkanıklıklar ortadan kaldırılabilmektedir.
Rinoplasti, burun yapısından işlevsel, fiziksel ya da estetik olarak memnun olmayan kişilere, şikayetler ve detaylı değerlendirmeler doğrultusunda uygulanan yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Rinoplasti, yüzün odak noktasına yönelik bir işlem olması bakımından, dikkat ve özen gerektiren önemli bir cerrahi operasyondur. Mutsuz olunan ya da çeşitli şikayetlere sebep olan burun formları, kişinin yüz yapısına uygun şekilde gerçekleştirilen değişikliklerle yeniden şekillendirilebilmektedir.
Rinoplasti Öncesi
Yüzün oran odağını oluşturan burun, aynı zamanda pek çok fonksiyona sahip bir işleyişe sahiptir. Rinoplasti, burun estetik görüntüsü açısından önem taşıdığı kadar fonksiyonel işlevlerini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmesi için, burun temel anatomik yapısının korunması açısından da önemli ve hassas bir noktaya sahiptir.
Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organdır. Kılcal damarların ve anatomik olarak hassas kıkırdak dokuların oluşturduğu burun yapısı, uygulanacak rinoplasti işlemi öncesi dikkat edilmesi gereken belli başlı hassas noktalara sahiptir.
Rinoplasti öncesi, uzman doktorun gerçekleştirdiği ilgili tetkik ve detaylı değerlendirmeler doğrultusunda, ilgili kişiyle kritikler gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kişinin şikayet ve beklentileri, doktorun uzmanlığı ve detaylı değerlendirmeleriyle birleştirilerek ele alınmalıdır. Böylece etkili ve başarılı bir uygulama gerçekleştirilme olasılığının artması sağlanmaktadır. Rinoplasti öncesi gerçekleştirilen etkili ve detaylı kritiklerle birlikte, kişinin dikkat etmesi gereken belli başlı unsurlar da belirlenmektedir.
Rinoplasti Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Belli Başlı Unsurlar
Rinoplasti Öncesi İlaç Kullanımı ve Hastalıklar
- Kalp hastalıkları, şeker hastalığı, astım, hipertansiyon, tiroid gibi kronik hastalıklar söz konusu ise, kişinin düzenli olarak kullandığı ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçların kullanımının, Rinoplasti işlemi açısından herhangi bir olumsuz etki oluşturma ihtimalinin değerlendirilmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi oldukça önemlidir.
- Rinoplasti işlemi öncesi, nezle, grip, idrar yolları enfeksiyonu gibi hastalıkların ortaya çıkması durumunda mutlaka doktor kontrolüne başvurulmalıdır. Rinoplasti sırasında, ameliyata eşlik eden bu gibi durumların bulunmaması gerekmektedir, gerekli durumlarda ameliyat ertelenebilmektedir.
- Bağışıklık sistemi üzerinde baskıya sebep olabilecek, aşırı yorgunluk, aşırı alkol ya da uyuşturucu kullanımı söz konusu olmamalıdır.
- Rinoplasti öncesi kullanılan aspirin, kan sulandırıcı ilaçlar, vitaminler, GNC veya Solgar ürünler, homeopatik maddeler ve yeşil çay gibi bitkisel ürünler, ameliyat sırasında ve sonrasında ciddi kanama sorunlarına sebep olmaktadır. Bu bakımdan bu ilaçların ya da maddelerin ameliyattan 15 gün önce ve ameliyat sonrası 15 gün süreyle kullanılmaması gerekmektedir.
- Rinoplasti öncesi düzenli kullanılması gereken şeker, kalp ve tiroid ilaçları hakkında uzman doktora bilgi verilmesi gerekmektedir.
- Doğum kontrol hapları bacaklarda pıhtı oluşma riskini arttırmaktadır. Bu bakımdan Rinoplastiden 4 hafta önce, doğum kontrol haplarının kullanımının bırakılması gerekmektedir.
- Sigara tüketimi ve fazla kilolar, hem anestezi uygulaması hem kan dolaşımı hem de yara iyileşmesi bakımından risk oluşturmaktadır. Bu bakımdan, Rinoplastiden 15 gün önce sigaranın bırakılması, fazla kiloların verilmesinin ardından ameliyatın planlanması önerilmektedir.
Rinoplasti Öncesi Aç Kalma Süresi
Rinoplasti sırasında ve sonrasında, bulantı, kusma ve bu durumlara bağlı olarak gelişebilecek istenmeyen durumlardan kaçınmak amacıyla, ameliyat saatinden 8 saat önce katı ve su da dahil olmak üzere sıvı gıdaların tüketimi kesilmelidir.
Rinoplasti işlemi öncesi 8 saatten fazla aç kalınması, kan şekerinin düşmesine ve vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Bu durum mide salgılarının birikmesine, bulantı ve kusmaların artmasına sebep olmaktadır. Bu açıdan, ameliyat öncesi açlık durumunun dengeli şekilde ayarlanması oldukça önemlidir.
Rinoplasti hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız eğer ki; İlgili linke tıklayınız.
İlgili link: https://www.dryusufcan.com/rinoplasti-istanbul
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yüze Yağ Enjeksiyonu
Yaşlanma doğal bir süreçtir, bu doğal süreç doğal olarak yüzümüzde izler ve değişimler oluşturmaktadır. Yaşlanmanın etkisi kendisini en belirgin olarak yüz bölgesinde göstermekte, yüzdeki yumuşak dokular kemiğin üzerinden aşağı doğru kayarken, deri a
Devamını OkuUyku Apnesi Tedavisi
Uyku apnesi tedavisi günümüzde konservatif (cerrahi dışı) ve cerrahi yöntemler ile uygulanabilmektedir. Uyku apnesi problemi kişide; yorgunluk, gün içi uykululuk hali, konsantrasyon bozukluğu ve iktidarsızlık problemlerine yol açabilmektedir. Bununla
Devamını OkuYüz Dolguları
Yaşlanma, özellikle yüz bölgesinde cilt altı yağ tabakası ve belli başlı bazı cilt yapısal elemanlarında azalmaya sebep olarak, beraberinde kırışıklık ve sarkmaları getirmektedir.
Devamını Oku