Radyofrekans

Radyofrekans Nedir?

Radyo Frekans Yöntemi 1990 lı yıllardan bu yana kulak burun boğaz, kardiyoloji, plastik cerrahi, nöroşirurji, onkoloji hekimleri tarafından kullanılmaktadır.

Radyo dalgaları özel elektrotlar aracılığıyla belli frekanslarda uygulanacak bölgenin mukozası altına verilerek burada kontrollü, lokal bir ısı artışı ve dokuda bulunan proteinlerin denatürasyonu sağlanarak doku hacmi küçültülür.

Radyofrekans enerjisi ile dokuda oluşturulan ısı, mukoza altında yer alan salgı hücrelerini de sayıca azaltarak istenmeyen aşırı burun akıntısını tedavi eder. Radyofrekansın en önemli avantajı kontrollü bir yöntem olduğu için, etkisini doku içinde gösterip, doku yüzeyine zarar vermemesidir.

Burn eti küçültülmesinde radyofrekans son derece güvenli ve başarılı bir şekilde kulanılmaktadır.

[quick-content]

Hastanede Yatış Gerekiyor mu?

Radyofrekans uygulanması kolay ve hasta açısından oldukça konforlu bir yöntemdir.. Hastanede yatmayı gerektirmez. Çoğunlukla sınırlı uyuşturma yeterlidir, genel anesteziye gerek yoktur.

Radyofrekans İşlemi Ne Kadar Sürer?

Özel elektrotlar yardımıyla radyofrekans enerjisi doku içine verilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.

Nelere Dikkat Etmem Gerekiyor?

Burna yapılan uygulamalardan sonra normal yaşantıya ve işe hemen dönülebilir. Yemede, içmede, günlük aktivitelerde herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Genellikle antibiyotik kullanmaya gerek yoktur. Ancak damak ve küçük dil ve dil kökü uygulamalarından sonra birkaç gün ağrı olabilir. Asitli, katı ve sıcak yiyecek, içeceklerden sakınılmalıdır.

Radyofrekans Uygulandıktan Sonra Ne Zaman Kontrol Gerekir?

Radyofrekans uygulandıktan sonra 5–7 gün sonra hastalar kontrole çağırılır. Burun içinde oluşan yapışkan salgı ve kabuklanma gerekiyorsa temizlenir. 1 ay sonra yeniden kontrol gerekebilir. Asıl rahatlama 3–4 hafta sonra olacaktır.

Şikayetlerim Ne Zaman Sona Erecek?

Burun etlerine yani alt konkalara radyofrekans uygulandığında ilk günden itibaren oluşan şişlik yani ödeme nedeniyle burun tıkanıklığında artış meydana gelir. 3–4 hafta içinde dokudaki küçülmeye bağlı olarak tıkanıklık gittikçe azalır ve nefes alma rahatlar.

Yumuşak damak ve bademcik bölgelerine radyofrekans uygulandıktan sonra ilk günlerde ağrı,şişlik hissi, takılma, hafif yutma zorluğu olur. Olduğundan 3–4 seans radyofrekans uygulamak gerekebilir.

Radyofrekans Tekrar Gerekir mi?

Bazı hastalarda alınan sonuç yeterli olmazsa radyofrekans uygulaması tekrarlanabilir. Burun tıkanıklığı için genellikle 1–2 seans radyfrekans yeterli olmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Grip ve Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığı ve grip kış aylarında sıklıkla karşımıza çıkar. Burun akıntısı, halsizlik, ateş, öksürük gibi bulgular hem işgücü kaybına neden olmakta hem de bulaşıcılığı yüksek olduğundan çevremizdeki insanlar için de potansiyel tehlike haline gelm

Devamını Oku
Gözyaşı Kesesi ve Gözyaşı Kanalı Tıkanıklıkları

Gözyaşı kesesi ve göz yaşı kanalı tıkanıklıklarına bağlı göz nezlesinin tedavisi cerrahidir. Uzun yıllar bu ameliyatlar göz hekimleri tarafından gözün buruna birleştiği bölgede bulunan göz yaşı kesesinin buruna ağızlaştırılması şeklinde ciltten giril

Devamını Oku
Burun Yan Duvar Zayıflığı

Burnun yan duvarlarında yeterli destek olmaması durumunda hasta nefes alma sırasında burun kanatlarının içeriye çökmesi nedeniyle burundan nefes alamaz.

Devamını Oku