Botoks

Botox , "Clostridium Botulinum" adı verilen bir bakteriden elde edilen ,arıtılmış bir protein toksinidir. Botox 1991 yılından bu yana cilt gençleştirme tedavilerinde ameliyat dışı bir yöntem olarak yeni bir çığır açmıştır. Botox, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip ,sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Bu protein kullanıldığı bölgedeki kasların rahatlamasını sağlayarak belli bir süre için cildin gerginleşmesini ve dolayısıyla gençleşmesini sağlar.

Botox esas olarak mimik çizgilerini yada hareketli çizgileri giderir. Kırışıklarda düzeltici ve önleyici etki yapar. En etkili olduğu yerler alın ve göz çevresidir. Ayrıca aşırı terleyen koltuk altı bölgesinde terlemeyi azaltmak ve ortadan kaldırmak amacı ile kullanılır. Botox ,ter bezlerine uygulandığında , ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir.Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botox uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.

Botoks Nasıl Uygulanır? 

Botoks doğru hastaya ve doğru bir şekilde uygulandığında etkili kolay ağrısız ve kısa sürede sonuç alınan çok iyi bir tedavi yöntemidir. Eğer gülümsediğinizde gözlerinizin kenarında derin kırışıklıklar oluşuyor ve gözleriniz küçülüyorsa, sinirlendiğinizde kaşlarınızın ortasında derin kırışıklıklar oluşuyorsa yılda birkez cildinizi dinlendirmek için botoks yaptırmanız uygun olabilir .

Botox uygulamasının öncesinde ve ardından çok kısa bir süre ile bu bölgeye buz uygulanması olası şişlik veya rahatsızlıkları azaltır. Tedavinin tümü yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünden normal yaşama hemen dönülebilir. Ancak uygulama sonrası 2-4saat süre ile yatılmamalı ve uygulama alanı yıkanmamalıdır. Botoksun çevresindeki kaslara dağılmaması için botox uygulanmış bölgenin ovuşturulmaması da gerekir. Sinir- kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde uygulanmamalıdır. Botoksun gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botox uygulamalarının yapılmaması önerilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dolgu

İnsanlar yaşlandıkça deri altında bulunan elastik ve kollejen liflerin kalitesi bozulmakta ve buna bağlı olarak, yüz kırışıklıkları oluşup derinleşmektedir.Yüzümüzde zamanla değişiklikler başlar.

Devamını Oku