Burun Kemik Eğriliği Ameliyatı
Burun kemik eğriliği ameliyatı tıp alanındaki gelişmeler sonucunda oldukça konforlu bir şekilde uygulanabilmektedir. Burun organı hem estetik hem de fonksiyonel anlamda önemlidir. Travmatik olaylar ya da doğumsal nedenler ile burun kemik eğriliği problemi yaşanabilmektedir. Burun temel anatomik yapısı; kıkırdak ve kemik çatıdan oluşmaktadır. Kıkırdak ve kemik çatıdan oluşan bu yapı, ‘septum’ adı verilen ayırıcı bir bölmeyle ikiye ayrılmaktadır. Septum, kısmen kemik daha büyük oranda ise kıkırdak bir yapıya sahiptir.
Burun Ameliyatı Kemik Eğriliği Nedir?
Burun kemik eğriliği problemi burun organın ortasında bulunan kemik ve kıkırdak dokunun herhangi bir tarafa ya da her iki yana doğru eğrilmesidir. Burun eğriliği hastada birtakım şikayetlere yol açmaktadır. Bu şikayetler ise aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
- Estetik problemler
- Tat duyusunun değişmesi
- Koku algısının değişmesi
- Uyku problemleri Solunum problemleriBaş ağrısı
Burun kemik eğriliği tedavi edilmediği taktirde kronik yorgunluk ve konsantrasyon bozuklukları ile birlikte kalp hastalıklarına da neden olabilmektedir. Bazı hastalarda burun kemik eğriliği ile birlikte sinüzit ya da alerjik rinit gibi problemler de söz konusu olmaktadır. Bu durumda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve rahat nefes alınabilmesi açısından nitelikli yöntemler ile tedavi edilmesi gerekmektedir. Burun kemik eğriliği ameliyatı günümüzde bu problemin başlıca tedavi yöntemidir.
Burun Eğriliğinin Sebepleri Nelerdir?
Burun kemiği eğrilikleri ya da diğer adıyla deviasyon, doğuştan burun yapısında mevcut olabileceği gibi, ilerleyen zamanlarda da travmalar sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Deviasyon ortaya çıkmasının sebeplerini şu şekilde sıralayabilmekteyiz:
- Doğuştan anatomik özellikler sebebiyle; burun kemiği eğriliği ortaya çıkabilmektedir. Kişide doğuştan mevcut olan yüz asimetrileri ya da burun anatomisindeki kemik kıkırdak eğrilikleri deviasyona sebep olabilmektedir.Travmalar; burun kemik eğriliğinin en bilinen sebeplerindendir. Özellikle küçüklükte burun bölgesine dıştan alınan bir travma sonucu deviasyon ortaya çıkabilmektedir. Küçüklükte burun bölgesine dışardan alınan, 1mm’lik önemsiz kaymalar, ilerleyen yaşlarda devam eden burun gelişimi sonucunda ilerleyebilmekte ve özellikle ergenlik döneminde belirgin nitelikte eğrilikler ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.
Burun Kemik Eğriliği Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Burun kemik eğriliği ameliyatı ortalama 1 ila 2 saat arası sürmektedir. Ancak bazı hastalar aynı operasyon sürecinde burun estetiği işlemlerine de başvurmaktadır. Bu noktada operasyon süresi 4 ila 5 saat arası değişebilmektedir.
Burun Kemik Eğriliği Ameliyatı Sonrası
Burun kemik eğriliği ameliyatı günümüz koşullarında oldukça konforlu bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra ameliyat sonrası iyileşme süreci de kısa ve rahat bir şekilde geçmektedir. Ameliyat sonrasında dikkat edilecek birtakım noktalar bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
- Ameliyat bölgesinin ıslanmasını engellemekBaş yukarıda kalacak şekilde istirahat etmekDoktorun önerdiği ilaçları aksatmadan kullanmakBurun ve baş bölgesini travmatik olaylardan korumakBuz kompresi uygulamalarını aksatmamakAğır gözlük kullanımından kaçınmakAğır fiziksel aktiviteden kaçınmakSoğuk algınlığı, grip ve nezle gibi burun bölgesini etkileyen hastalıklardan kaçınmak
Burun kemik eğriliği ameliyatı sonrasında kanama, geçmeyen ödem ve yüksek ateş gibi durumlarda mutlaka doktora danışmak gerekmektedir.
Burun Kemik Eğriliği Ameliyatı Fiyatları
Burun kemik eğriliği fiyatları oldukça farklı birimler değerlendirilerek belirlenmektedir. Öyle ki; doktorun tecrübesi, klinik ya da hastanenin koşulları, uygulanacak anetezinin türü, kemik eğriliği ameliyatı ile birlikte rinoplasti uygulamasının yapılıp yapılmayacağı ve hastanede kalma süresi burun kemik eğriliği ameliyatlarının fiyatlarında belirleyici olmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için: 0 216 478 11 97 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Radyofrekans
Radyo Frekans Yöntemi 1990 lı yıllardan bu yana kulak burun boğaz, kardiyoloji, plastik cerrahi, nöroşirurji, onkoloji hekimleri tarafından kullanılmaktadır.
Devamını OkuBurun Yan Duvar Zayıflığı
Burnun yan duvarlarında yeterli destek olmaması durumunda hasta nefes alma sırasında burun kanatlarının içeriye çökmesi nedeniyle burundan nefes alamaz.
Devamını OkuBurun Eti Küçültme
Burun, vücut sisteminin düzenli ve sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olan oksijenin, solunum yoluyla alınmasını sağlayan yapıdır. Burun bölgesinde ortaya çıkan ve dolayısıyla solunumu olumsuz etkileyen problemlerde en sık karşımıza çıkan durum, bur
Devamını Oku